Hotel Koldingfjord – 110 eksklusive badeværelser med Easy Drain

Hotel Koldingfjord – 110 eksklusive badeværelser med Easy Drain

110 eksklusive badeværelser i naturskønne omgivelser på Hotel Koldingfjord. Alle badeværelser er installeret med Easy Drain Modulo TAF Wall med Unique ristdesign.

 • År 2020
 • Arkitekt Hovedentreprenør: Adsbøll / VVS-entreprise: Bravida / Murer-entreprise: Ries & Pedersen
 • Produkter Modulo TAF Wall

Nedlukning satte gang i højproduktiv renovering

Coronakrisen har givet blodrøde tal i hotelbranchen, men på Hotel Koldingfjord har de brugt nedlukningen til at sætte gang i en omfattende renovering af hotellets 110 badeværelser. Takket være en højproduktiv renoveringsproces kan hotellet nu byde gæsterne velkommen til efterårssæsonen med helt nye badeværelser.

I marts måtte Hotel Koldingfjord fra den ene dag til den anden vinke farvel til gæsterne på grund af Corona. Men i stedet for at vente på, at krisen drev over, brugte hotellet nedlukningen som en anledning til at sætte gang i en renovering, som længe havde været på tapetet. Målet var, at hotellet skulle åbne igen til august med 110 nyistandsatte badeværelser, så der var pres på at få renoveringen færdig på kort tid. Samtidig bød den mere end 100 år gamle bygning på et væld af udfordringer undervejs i renoveringen.

 • I en ældre ejendom som Hotel Koldingfjord er det ikke muligt at arbejde med standardløsninger. Konstruktionerne varierer fra badeværelse til badeværelse, så vi gik på udkig efter en leverandør af lineære gulvafløb, som kunne levere hurtigt, var fleksible i deres leverancer og havde de rette tekniske løsninger, så vi kunne tilpasse dem til det enkelte rum og samtidig gøre installationerne effektive, siger Jakob Juhl, der er projektleder og indkøber hos Bravida.

Unikke linjeafløb som standard

Valget faldt på Easy Drain fra ESS, som har et stort sortiment indenfor linjeafløb, så det var muligt at skræddersy løsninger til de enkelte badeværelser og få projektet sikkert i hus.  Designmæssigt var det også let at finde en løsning, som matchede hotellets designlinje. Undervejs i projektet opstod der udfordringer med forskellige gulvkonstruktioner, hvilket afstedkom krav om modeller i rustfrit stål, uden udløbshuse og med forskudte udløb. Det kunne ESS levere, ligesom de var med på at opdele leverancerne i flere forsendelser, så bestillingerne kunne ændres i takt med, at badeværelsernes forskellige konstruktion blev åbenbaret.

 • Den tætte relation til ESS har været vigtig for at kunne imødekomme alle de specielle og uforudsigelige krav, der er opstået i byggeprocessen. Leveringerne fra hovedlageret i Tyskland har været meget effektive, og det alsidige produktudbud har kunnet løse installation i gulvkonstruktioner med forskellige opbygninger, siger Jakob Juhl.

Hos ESS Easy Drain er man glade for samarbejdet med Bravida og for projektet på Hotel Koldingfjord, der har vist, hvor essentielt det er, at man som leverandør af verdens største sortiment indenfor linjeafløb samt med unikke, fleksible og effektive løsninger, kan tilføre værdi til projektet.

 • Vores fokus har været at sikre de rette løsninger, bidrage til en effektiv installation og sikre et optimalt slutresultat. Vores produkter havde den nødvendige fleksibilitet og opfyldte krav om rustfrit stål i indbygningen. Designmæssigt er fundet en løsning, som matcher stilen i rummet. Desuden sparer mureren ca. 30 min. på installationen med vores innovative løsninger. Det er da også værd at tage med, siger Peter Secher, der er Adm. Direktør for ESS Nordic.

Effektiv, sikker og tidsbesparende installation

Hos Ries & Pedersen Murermestre har de arbejdet med installationen af Easy Drain linjeafløbene for første gang. Og selvom der var pres på at få badeværelserne klar til tiden, var det ikke et problem at arbejde med en ny løsning. Tværtimod viste det sig, at murerne sparede op til 30 minutter per installation og, at de fik en homogen og øget kvalitet grundet den fabriksmonterede tætningsmembran:

 • Vi oplevede, at Easy Drains fabriksmonterede vådrumsmembran gjorde en stor forskel for vores arbejde. Membranen gør det muligt at absorbere ujævne og skæve vægge, da den er fleksibel at arbejde med. Ligeledes gør den højdejusterbare ramme det muligt at tilpasse rammehøjden på stedet og endda justere eventuelle horisontale ujævnheder. Vi har sparet op til 30 minutter på hver installation, da tætningsmembranen er monteret på forhånd, og vi ikke skulle affedte afløb og lægge tætningsbånd. Det var let at vænne sig til en ny installationsmetode, og heldigvis lønner det sig med øget effektivitet og bedre kvalitetssikring, slutter Anton Schultz fra Ries & Pedersen ApS.

Hotel Koldingfjord fik titlen Årets Konferencecenter 2020 og er netop genåbnet.

Hotel Koldingfjord

Krav til afløbsinstallationerne

 • Lineære gulvafløb placeret mod væg
 • Udløbshuse i rustfrit stål
 • Direkte tilkobling til P-vandlås
 • Mulighed for forskudte udløb

Produkter fra ESS Easy Drain

Modulo TAF Wall Unique 800 mm – Link: Modulo TAF Wall indbygningssæt / Link: Unique designrist

Varenummer: MLWU800 / VVS-nummer: 15.5422.568

Fordele for VVS’er

Fordele for murer

 • Indbygningssæt i rustfrit stål
 • Forskudte udløb
 • 10 års garanti
 • Valgfrihed i design
 • Hurtige og opdelte leverancer
 • Fleksible monteringsbeslag
 • On-site produktgennemgang
 • Højdejusterbar ramme
 • Fabriksmonteret membran:
 • – Absorbere ujævnheder / Vandtæt i overgang mellem afløb og membran med 10 års garanti / Nemt at folde membran tilpasset hjørnet / Kantbånd og affedtning ved afløb ikke nødvendigt / Reducerer installation med ca. 30 minutter / On-site installationsvejledning
 • Afstandsklodser til nem montering af fliser mod afløb
Kontakt os
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.