7 tips til at lave et sikkert badeværelse

7 tips til at lave et sikkert badeværelse

Et sikkert badeværelse lyder som en selvfølge, men i mange badeværelser er der faktisk ting, som kan forårsage uheld med alvorlige konsekvenser til følge. Dette sker ikke kun for ældre personer, men også for yngre voksne mennesker. Det er derfor vigtigt, at man i planlægningens fasen har fokus på at skabe et badeværelse, der er sikkert for alle.

Skab et sikkert badeværelses miljø

Statistikker viser at et badeværelser kan være det farligste rum i et hjem. Ifølge Center for kontrol og forebyggelse af ulykker henvender hvert år 235.000 personer sig alene i USA til en skadestue i forbindelse med et uheld sket på et badeværelse.

 

For at beskytte dig mod at blive en del af statistikken er det vigtigt at tage dine forholdsregler. Det gør du ved at sikre dig viden om, hvordan man opretter et sikkert og barrierefrit badeværelse.

1. Bruseindgang i gulvniveau

Mange gamle badeværelser har et højt trin man skal træde henover for at komme ind i brusekabinen, og disse trin er desværre skyld i mange ulykker. Når man ønsker at indrette sig med et konfortabelt brusebad, er en barrierefri bruser med et lineær afløb en god løsning, da man herved opnår et badeværelse med samme gulvniveau i hele rummet. Ved anvendelse af et lineært bruserafløb er du sikker på at opnå en effektiv afledning af brusevandet og dermed mindre risiko for faldulykker. En rummelig barrierefri brusekabine sikrer også nem adgang for kørestolsbrugere.

2. Brug en bruse stol i en walk-in brusekabine

Selv om dette generelt ikke er relevant for unge voksne, har mange seniorer glæde af at anvende en brusestol under brusebad. Med en brusestol kan man bade og hvile samtidigt. En rummelig walk-in brusekabine er en god løsning, når man ønsker at anvende en brusestol, da den kræver ekstra plads.

3. Husk at sikre plads nok på badeværelset

Seniorvenlige badeværelser er ofte rummelige, hvor manøvrering er let. Et rummeligt badeværelse er en luksus for mange, men med de rigtige elementer og layout er du i stand til at skabe plads nok i et lille badeværelse. Takket være opbevaringsløsningerne i Container Serien kan væghængte skabe erstattes af indbyggede vægelementer. Også din toilet børsteholder og toiletpapirholder kan placeres inde i væggen. Ved at udnytte rummet inde i væggen, kan du undgå potientelle skader fra objekter, der stikker ud i rummet. Læs mere om design af et lille badeværelse i denne artikel.

4. Skridsikre fliser

Fald relateret til ulykker på et badeværelse sker oftest på grund af glatte fliser. Ved at vælge skridsikre fliser med en rug overflade reduceres risikoen for en fladulykke. Man kan vælge skridsikre fliser enten udelukkende til brusekabinen eller alternativt til hele badeværelset.

5. Skift til et termostatstyret blandingsbatteri

En brat temperaturændring kan forårsage en undvige reaktion og skade. For at forhindre dette, er et termostatstyret blandingsbatteri en god løsning. Installering af et termostatstyret blandingsbatteri sikrere ikke kun dig, men også børn, der bruger brusebadet.

6. Brug om nødvendigt gribehåndtag

Gribestænger i badeværelset er til stor hjælp for mange seniorer, og de er med til at give et sikkert badeværelsesmiljø. Gribestængerne er især nyttige ved siden af toilettet, bad og bruser. Ved at vælge en indbygget toiletrulleholder og toiletbørsteholder fjerner du også elementer, der kan fungere som en hindring.

7. Skab mere plads med en flad vandlås

En håndvask uden skabskabinet giver kørestolsbruger mere plads, f.eks. til at børste tænder og vaske hænder. Mange håndvaske kræver et skab til at skjule deres vandlås, men ved at anvende en Slim Siphon fra Easy Drain, der har markedets laveste vandlås, sparer du rigtig meget plads.

Der er mange ting, du skal tage hensyn til, for at skabe et sikkert badeværelse. Et gennemsnitligt badeværelse har en levetid på mindst 10-15 år, derfor er det en fordel at begynde at designe et barrierefri badeværelse så tidligt som muligt. Herved kan du nyde et sikkert badeværelse miljø så længe som muligt.

Kontakt os
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

World map

Find our website that's made specifically for you

Flag

You are visiting our Global website. Based on your language preferences, you might be interested in our website for , where you can find information about products that are available there.